Construire locuinta unifamiliala

Amplasata pe un sit in panta, cu expunere sudica, pe dealul Hoia, aproape de centrul orasului Cluj-Napoca, locuinta cu o suprafata de aproape 700 mp, a fost conceputa astfel incat toate spatiile sa beneficieze de privelistea spectaculoasa care se deschide spre dealurile din imprejurime, dar si spre centrul orasului.

Punctul de plecare al proiectului a fost organizarea volumetrica sub forma unor suite de corpuri, dispuse in cascada, urmarind panta naturala a terenului.
Imaginea exterioara imbina placajul din caramida aparenta de doua nuante cu suprafete generoase de sticla, invelisul din table zincata de culoarea cuprului care este folosit la invelitori si la imbracarea consolei impunatoare ce adaposteste spatiul principal al casei, placari cu lemn exotic pe fatade in zonele protejate de ploaie si soare si pe pardoselile teraselor; fiecare material punand in evidenta relatia dintre volume, dar si structura lor interioara. Un alt element definitoriu pentru aspectul exterior este folosirea brisoleurilor metalice, de culoarea cuprului, care au rolul de a umbri zonele vitrate expuse la soare, dar si un rol antiefractie.

Locuinta este organizata pe cinci niveluri - trei demisoluri, parter si etaj.
Accesul in locuinta se face la nivelul demisolului 3, fiind marcat de casa scarii, expusa prin vitrarea in intregime, dar si de holul de intrare organizat pe inaltimea a doua niveluri.

Structural clădirea este alcătuita din fundaţii de adancime pe piloti, realizate din beton armat, diafragme, stapli, grinzi si plansee din beton armat, cu zidarie de umplutura din caramizi cu goluri si acoperis tip sarpanta pe planseu de beton armat.
Solutia de fundare consta in executia unor fundatii de adancime. Fundatiile vor fi executate pe 51 de piloti de diametru de 600 mm, cu o adancime de pana la 13 m. In zona cu demisol se vor executa diafragme de beton care vor rezema pe o grinda aflata la partea superioara a unui sir de piloti. In zona fara demisol se vor executa fundatii izolate de adancime sub elementele verticale de rezistenta.
Suprastructura este realizata din cadre si plansee de beton armat. Acoperisul este de tip sarpanta, iar invelitoarea este din tabla.

Detalii tehnice:

Denumire proiect: Construire locuinta unifamiliala D3+D2+D1+P+E
Beneficiar: Persoana fizica
Proiectant general: arh. Vlad Carabas
Proiectant rezistenta: S.C. Concorde Inv S.R.L.
Proiectant instalatii: S.C. Install Utilities S.R.L.
Locatia: str. Uliului, Cluj-Napoca
Durata lucrarii: 16.11.2012-

 

 

 • "Corectitudine. Incredere. Profesionalism. Colaborare permanenta cu arhitectul. Rezultatul final: bucuria comuna a casei construite."

  Peterffy Miklos - arhitect

 • "Profesionalism rar intalnit, abordare cu maxima atentie si aplecare - toate intr-o echipa plina de coeziune si entuziasm: WEBERBAU"

  Macalik Arnold - arhitect

 • "Compania Weberbau a fost consultantul nostru pe parcursul proiectului, tinand cont de toate cerintele investitiei, dar avand in vedere solutiile cele mai optime. Serviciile de consultanta prestate de Weberbau ne-a ajutat sa eficientizam costurile investitiei si sa finalizam o lucrare de care suntem mandrii."

  Negele Eniko - Corso Bistro

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes. Am fost foarte multumita de lucrarile contractate cu aceasta firma, au fost bine executate si au fost respectati termenii de predare."

  Stoica Matilda - director Etichett Prod

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes, bazandu-se pe experienta si expertiza personalului tehnic, coroborata cu o coordonare precisa si eficienta. Lucrarile efectuate au fost de o calitate ridicata iar derularea lor s-a facut cu meticulozitate."

  Popa Florin - beneficiar

 • "Construirea casei care inseamna ”acasa” pentru familia noastra, a fost un proiect la care a contribuit fiecare membru. Am incredintat executarea proiectului companiei Weberbau pe considerente profesionale, si am obtinut caminul dorit"

  Mircea Suciu - director Comelit s.r.l.