Capela Lutherana

Se propune construirea unei capele mortuare, dimensionata la exigentele prevazute in normele actuale de proiectare. Constructia proiectata are o forma poligonala in plan, alungit pe directia est-vest, urmarind limita de proprietate, respectiv amprenta actualelor constructii. Capela proiectata va fi cu trei nivele: subsol, parter si etaj. Accesul in subsol se va realiza din partea est, prin anexa denumita casa de scara, iar accesul la etaj, se va realiza prin casa de scara cu acces la nivel parter. Spatiul pentru capela mortuara este propus la nivel parter, si columbar amplasat la subsol: spatiu funerar prevazut cu firide destinate pastrarii urnelor cu cenusa mortilor. Spatiile administrative sunt prevazute la nivel etaj. De asemenea, se propune reamenajarea zonei pietonale de primire in capela cu pavaje caramida aparenta si se realizeaza 3 locuri de sezut (banca) pe perimetrul zonei de primire in capela funerara propusa. Se propune pastrarea si restaurarea portii din fier forjat existent - poarta acces secundar in zona cimitir Lutheran.

arh. Gabor TOTHFALUSI
arh. Istvan L. SZOCS

 

Detalii tehnice:

Denumire proiect: Capela Lutherana
Beneficiar: Biserica Evanghelica Lutherana
Proiectant general: TEKTUM ARHITECTURA&ARTA SRL prin arh. Gabor TOTHFALUSI
Proiectant rezistenta: IROD M SRL prin ing. Dorottya MAKAY
Proiectant instalatii: GRAD INSTAL SRL prin ing. Aurelian MARIAN
Locatie: Cluj-Napoca, Cimitirul Hazsongard
Durata lucrarii: 2019 - 

 • "Corectitudine. Incredere. Profesionalism. Colaborare permanenta cu arhitectul. Rezultatul final: bucuria comuna a casei construite."

  Peterffy Miklos - arhitect

 • "Profesionalism rar intalnit, abordare cu maxima atentie si aplecare - toate intr-o echipa plina de coeziune si entuziasm: WEBERBAU"

  Macalik Arnold - arhitect

 • "Compania Weberbau a fost consultantul nostru pe parcursul proiectului, tinand cont de toate cerintele investitiei, dar avand in vedere solutiile cele mai optime. Serviciile de consultanta prestate de Weberbau ne-a ajutat sa eficientizam costurile investitiei si sa finalizam o lucrare de care suntem mandrii."

  Negele Eniko - Corso Bistro

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes. Am fost foarte multumita de lucrarile contractate cu aceasta firma, au fost bine executate si au fost respectati termenii de predare."

  Stoica Matilda - director Etichett Prod

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes, bazandu-se pe experienta si expertiza personalului tehnic, coroborata cu o coordonare precisa si eficienta. Lucrarile efectuate au fost de o calitate ridicata iar derularea lor s-a facut cu meticulozitate."

  Popa Florin - beneficiar

 • "Construirea casei care inseamna ”acasa” pentru familia noastra, a fost un proiect la care a contribuit fiecare membru. Am incredintat executarea proiectului companiei Weberbau pe considerente profesionale, si am obtinut caminul dorit"

  Mircea Suciu - director Comelit s.r.l.