Lansare CD Flauto Dolce

Prezentul CD al ansamblului Flauto Dolce (Muzica veche din spatiul romanesc) prezinta un program muzical dintre anii 1750-1850 de pe teritoriul Romaniei de astazi. In secolele XVIII-XIX, acest spatiu s-a apropiat progresiv de cultura muzicala europeana. Au aparut instrumente specifice Barocului, forme europene de organizare ale scolilor si institutiilor muzicale alaturi de genuri muzicale noi.
Piesele inregistrate in premiera sunt de certa valoare culturala, descoperirea lor fiind rodul unei munci asidue de cercetare a diferitelor manuscrise, carti, tratate, consemnari, reviste de specialitate, respectiv de identificare a unor compozitii. Materialul multicultural, atat de caracteristic acestui spatiu european, contine muzica popoarelor care au trait si traiesc aici: romani, maghiari, sasi, evrei si armeni.
Muzica lor am aranjat-o pe Cd-ul inregistrat in buchete. Asa se gaseste pe CD cate o suita romaneasca, maghiara, armeneasca, hasidica si un moment muzical sasesc.
Ansamblul Flauto Dolce este un ansamblu unic in felul sau in acest colt al Europei, care a luat nastere la Cluj, in anul 2000, la initiativa lui Zoltan Majo, fiind alcatuit din trei instrumentisti si o soprana, toti cu o bogata experienta artistica. Numele ansamblului provine de la numele italian al familiei de instrumente flaut drept.Repertoriul ansamblului Flauto Dolce este format din muzica veche, traditionala din Europa Occidentala.

 

"Toata inregistrarea a fost efectuata in conditiile acustice excelente ale bisericii piariste, careia ii datoram multumiri, cat si sponsorului CD-ului, compania de constructii WEBERBAU din Cluj. Le datoram multumiri tuturor care au contribuit la realizarea acestui CD: artistului fotograf Radu Constantin Ilea (fotografiile de pe coperta discului), designerului Radu Nebert de la firma KRN Design si - nu in ultimul rand - producatorului ABT (Ansamblul Baroc Transylvania) din Cluj.  
Nu numai in acest sens i-as da cuvantul dlui Erich Türk, care din partea producatorului (dar nu numai, caci dansul a fost si inginerul de sunet, si editorul digital) va vorbi despre seria de discuri TransylvANTIQs, serie, din care face parte si ultimul CD al ans. Flauto Dolce." 
Majo Zoltan, fondator

 • "Corectitudine. Incredere. Profesionalism. Colaborare permanenta cu arhitectul. Rezultatul final: bucuria comuna a casei construite."

  Peterffy Miklos - arhitect

 • "Profesionalism rar intalnit, abordare cu maxima atentie si aplecare - toate intr-o echipa plina de coeziune si entuziasm: WEBERBAU"

  Macalik Arnold - arhitect

 • "Compania Weberbau a fost consultantul nostru pe parcursul proiectului, tinand cont de toate cerintele investitiei, dar avand in vedere solutiile cele mai optime. Serviciile de consultanta prestate de Weberbau ne-a ajutat sa eficientizam costurile investitiei si sa finalizam o lucrare de care suntem mandrii."

  Negele Eniko - Corso Bistro

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes. Am fost foarte multumita de lucrarile contractate cu aceasta firma, au fost bine executate si au fost respectati termenii de predare."

  Stoica Matilda - director Etichett Prod

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes, bazandu-se pe experienta si expertiza personalului tehnic, coroborata cu o coordonare precisa si eficienta. Lucrarile efectuate au fost de o calitate ridicata iar derularea lor s-a facut cu meticulozitate."

  Popa Florin - beneficiar

 • "Construirea casei care inseamna ”acasa” pentru familia noastra, a fost un proiect la care a contribuit fiecare membru. Am incredintat executarea proiectului companiei Weberbau pe considerente profesionale, si am obtinut caminul dorit"

  Mircea Suciu - director Comelit s.r.l.