Galeria Apaczai

Galeria Liceului Teoretic "Apaczai Csere Janos" - Galeria Apaczai

"Galeria Apaczai este o galerie de scoala, care organizeaza anual 8-9 expozitii artistico-plastice personale si de grup. Concomitent creaza prilej organizarii unor expozitii ale elevilor sectiei artistico-plastice din Liceul Apaczai si ale altor institutii de invatamant din Transilvania si de peste hotare. In cadrul vernisajelor iau parte personalitati ale culturii (muzicieni, grupuri de dans, actori de teatru), fapt care scoate la iveala efortul liceului de a pune un accent deosebit educatiei artistice in general. Exista interes nu numai din partea parintilor si a elevilor, dar si din partea publicului larg, care participa la aceste vernisaje in numar mare. Galeria isi asuma organizarea expozitiilor Uniunii Profesorilor Artisti Maghiari din Transilvania (EMME) de doua ori pe an. Galeria in colaborare cu directiunea Liceului Apaczai si-a fondat un premiu, numit dupa marele pictor si pedagog de arta: Szekely Bertalan. Un premiu, pe care il acorda acelui artist-pedagog, care prezinta cea mai exigenta lucrare la expozitia respectiva.

Galeria Apaczai a sarbatorit in data de 21 octombrie, 15 ani de existenta prin vernisajul expozitiei organizata de EMME (Uniunea Profesorilor Artisti Maghari din Transilvania) sub egida Zilei Picturii Maghiare. Titlul expozitiei: Lumina si sol-in memoriam J.S Bach, Orban Balazs, Moholy Nagy Laszlo. O expozitie de jubileu: 15 ani de la infiintarea Galeriei Apaczai si EMME. La aceasta expozitie colectiva s-au prezentat 47 de artisti cu peste 70 de lucrari, realizandu-se astfel o expozitie de inalta calitate si variata atat din punctul de vedere al tematicii, cat si a stilurilor de realizare. Artistii prezenti prin lucrarile lor sunt din mai multe orase din Transilvania (Brasov, Sighetu-Marmatiei, Targu-Mures, Sfantu-Gheorghe, Satu-Mare, Vintu de Jos, Joseni, Dej, Cluj-Napoca), dar si artisti din Ungaria, Serbia si Canada.

Cu aceasta ocazie a fost editat si un catalog care contine reproductia lucrarilor expuse, fotoportretul participantilor, o scurta autobiografie, premiile si ars poetica. Acest catalog s-a realizat partial prin proiectul de finantare a firmei Weberbau, o colaborare eficienta prin care s-au realizat si alte evenimente culturale majore ale liceului nostru.
Multumiri pentru sprijinul acordat!
"

 

 

Cu respect,

Szekely Geza, profesor de educatie plastica,
curatorul Galeriei Apaczai

Voros Alpar Istvan Vita, director
Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos"

Cluj-Napoca, 8 decembrie 2015

 

 • "Corectitudine. Incredere. Profesionalism. Colaborare permanenta cu arhitectul. Rezultatul final: bucuria comuna a casei construite."

  Peterffy Miklos - arhitect

 • "Profesionalism rar intalnit, abordare cu maxima atentie si aplecare - toate intr-o echipa plina de coeziune si entuziasm: WEBERBAU"

  Macalik Arnold - arhitect

 • "Compania Weberbau a fost consultantul nostru pe parcursul proiectului, tinand cont de toate cerintele investitiei, dar avand in vedere solutiile cele mai optime. Serviciile de consultanta prestate de Weberbau ne-a ajutat sa eficientizam costurile investitiei si sa finalizam o lucrare de care suntem mandrii."

  Negele Eniko - Corso Bistro

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes. Am fost foarte multumita de lucrarile contractate cu aceasta firma, au fost bine executate si au fost respectati termenii de predare."

  Stoica Matilda - director Etichett Prod

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes, bazandu-se pe experienta si expertiza personalului tehnic, coroborata cu o coordonare precisa si eficienta. Lucrarile efectuate au fost de o calitate ridicata iar derularea lor s-a facut cu meticulozitate."

  Popa Florin - beneficiar

 • "Construirea casei care inseamna ”acasa” pentru familia noastra, a fost un proiect la care a contribuit fiecare membru. Am incredintat executarea proiectului companiei Weberbau pe considerente profesionale, si am obtinut caminul dorit"

  Mircea Suciu - director Comelit s.r.l.