Concert cameral

Transylvanian Saxophone Quartet (TSQ)

Infiintat in vara anului 2011,Transylvanian Saxophone Quartet (TSQ) este o initiativa unica in tara noastra.
Scopul ei este de a atrage atentia asupra rolului important al saxofonului
in muzica clasica.
Acest instrument este foarte cunoscut in jazz, in muzica usoara si in cea populara.
Cu toate acestea, are un repertoriu considerabil si in muzica simfonica, respectiv in cea de opera. Compozitori ca Meyerbeer, Bizet, Debussy, Ravel, Stravinski, Prokofiev, Bartok si Alban Berg, se numara printre cei care au abordat timbrul specific al saxofonului in lucrarile lor.

 

Membrii cvartetului sunt clarinetisti proeminenti ai unor orchestre ardelene de seama.
Intentioneaza sa starneasca interesul asupra importantei infiintarii unor catedre de saxofon clasic la licee, facultati si universitati de profil.

Cvartetul, profitand de specificul sau transilvanean, doreste sa stimuleze creatia de acest gen a compozitorilor ardeleni. Piesele solo, duetele, triourile si cvartetele acestora vor putea fi oferite melomanilor, in cadrul unor viitoare turnee in tara si in strainatate,precum si in forma unor viitoare inregistrari CD.

Cu ajutorul unei serii de concerte si imprimari, au initiat o incursiune in lumea compozitorilor francezi,belgieni,americani, germane,etc, care au conceput o sumedenie de lucrari pentru un astfel de ansamblu.

Fireste, nu pot lipsi din programele concertelor TSQ, nici piesele americane de gen, ragtime-uri, standard-uri de jazz scrise sau aranjate pentru cvartet de saxofoane.

Cvartetul are deja in repertoriu piese originale compuse si dedicate in mod special acestei formatii, pe care le-a prezentat in prima auditie.
A sustinut zeci de concerte in tara si in strainatate, ultima aparitie de mare prestigiu fiind cea din cadrul Festivalului George Enescu, in septembrie 2015.

 

 • "Corectitudine. Incredere. Profesionalism. Colaborare permanenta cu arhitectul. Rezultatul final: bucuria comuna a casei construite."

  Peterffy Miklos - arhitect

 • "Profesionalism rar intalnit, abordare cu maxima atentie si aplecare - toate intr-o echipa plina de coeziune si entuziasm: WEBERBAU"

  Macalik Arnold - arhitect

 • "Compania Weberbau a fost consultantul nostru pe parcursul proiectului, tinand cont de toate cerintele investitiei, dar avand in vedere solutiile cele mai optime. Serviciile de consultanta prestate de Weberbau ne-a ajutat sa eficientizam costurile investitiei si sa finalizam o lucrare de care suntem mandrii."

  Negele Eniko - Corso Bistro

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes. Am fost foarte multumita de lucrarile contractate cu aceasta firma, au fost bine executate si au fost respectati termenii de predare."

  Stoica Matilda - director Etichett Prod

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes, bazandu-se pe experienta si expertiza personalului tehnic, coroborata cu o coordonare precisa si eficienta. Lucrarile efectuate au fost de o calitate ridicata iar derularea lor s-a facut cu meticulozitate."

  Popa Florin - beneficiar

 • "Construirea casei care inseamna ”acasa” pentru familia noastra, a fost un proiect la care a contribuit fiecare membru. Am incredintat executarea proiectului companiei Weberbau pe considerente profesionale, si am obtinut caminul dorit"

  Mircea Suciu - director Comelit s.r.l.