Aparitia Cartii “Mamo” de Mate Angi

WEBERBAU a sustinut aparitia cartii "Mamo" de Mate Angi, care a fost adaptata ca piesa de teatru la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, cu titlul: "Dantela".
 
Volumul a ajuns si la a treia editie datorita atractiei cunoscutului nestiut. Reusita unui manuscris reprezinta in acelasi timp si o raspundere sporita pentru editura: trebuie sa faciliteze din nou si iarasi traseul operei catre cititor in contextul unei crize care destructureaza cultura. Intr-o asemenea situatie dificila firma de constructii Weberbau a realizat faptul ca finantarea celei de a treia editii a romanului Mamo ar putea reprezenta un pilon de sustinere al literaturii maghiare din Transilvania.

„Apar nenumarate carti remarcabile in zilele noastre, dar sunt rare volumele ale caror loc era bine definit in prealabil pe raftul imaginar al literaturii maghiare. Mamo reprezinta o astfel de pata de culoare pe paleta. Doar acum, dupa ce a aparut, ne dam seama cat de mult ne lipsea!" - opina despre romanul lui Angi Mate, poetul Janos Lackfi.
În 2009 aparuse la Editura Koinonia volumul de debut al lui Angi Mate intitulat Mamo, o carte despre lumea unei fete orfane, surprinsa printr-un limbaj de o specificitate unica. Talentul autorului este recunoscut prin mai multe premii chiar in anul aparitiei acestei opere (premiul de excelenta oferit de revista literara Lato, premiul Brody Sandor).
Acest univers este atat de cunoscut si in acelasi timp atat de nepatruns. Bunicute cu batic pe cap, cu parul lor nins, prins in coc, scrutari printre vreascurile gardului, caini ranjind agresiv in spatele unor porti, florile, albinutele, furnicile, mirosul laptelui abia muls, balansoarul ce se avanta pana-n cer. Si totusi, ne despart alte cateva lumi de universul ei" - scrie papiruszportal.hu despre Mamo.

 

 • "Corectitudine. Incredere. Profesionalism. Colaborare permanenta cu arhitectul. Rezultatul final: bucuria comuna a casei construite."

  Peterffy Miklos - arhitect

 • "Profesionalism rar intalnit, abordare cu maxima atentie si aplecare - toate intr-o echipa plina de coeziune si entuziasm: WEBERBAU"

  Macalik Arnold - arhitect

 • "Compania Weberbau a fost consultantul nostru pe parcursul proiectului, tinand cont de toate cerintele investitiei, dar avand in vedere solutiile cele mai optime. Serviciile de consultanta prestate de Weberbau ne-a ajutat sa eficientizam costurile investitiei si sa finalizam o lucrare de care suntem mandrii."

  Negele Eniko - Corso Bistro

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes. Am fost foarte multumita de lucrarile contractate cu aceasta firma, au fost bine executate si au fost respectati termenii de predare."

  Stoica Matilda - director Etichett Prod

 • "Colaborarea cu firma Weberbau a fost una de succes, bazandu-se pe experienta si expertiza personalului tehnic, coroborata cu o coordonare precisa si eficienta. Lucrarile efectuate au fost de o calitate ridicata iar derularea lor s-a facut cu meticulozitate."

  Popa Florin - beneficiar

 • "Construirea casei care inseamna ”acasa” pentru familia noastra, a fost un proiect la care a contribuit fiecare membru. Am incredintat executarea proiectului companiei Weberbau pe considerente profesionale, si am obtinut caminul dorit"

  Mircea Suciu - director Comelit s.r.l.